Hop til indhold

Transport af kat

Transportkasse fra anthons.dk/

Transportkasse fra anthons.dk

På et eller andet tidspunkt bliver det nødvendigt at få sin kat ind i en transportkasse enten grundet ferie eller dyrlægebesøg.

Nervøse trækninger
De fleste katteejere får allerede nervøse trækninger og spændingshovedpine  ved tanken om at få deres søde og rare kat ind i transportkassen. Dels plejer katten at være forsvundet, bare man tænker ordet transportkasse, dels når man har fundet katten, forvandler den sig til et attenbenet behåret frådende og spruttende uhyre.

Koordination
Næste problem er at få koordineret alle kattens ben, krop og kløer ind i kassen samtidig. Det kan være lidt af en kunst. Heldigvis findes der i dag transportkasser, hvor lågen er øverst, så er det lidt nemmere at få katten ind. Men det kan stadigvæk være et sandt mareridt, som er frygtelig og stressende for alle parter.

Tilvænning
Dette mareridt kan som regel undgås, hvis man vænner sin killing til at være i kassen. Lad kassen stå åben et sted med varme og forsyn den eventuelt med en lille godbid. Lad ikke transportkassen være noget, der kun tages frem til det årlige dyrlægebesøg, men lad kassen være synlig, så katten
til sidst betragter den som sin egen personlige, trygge hule.

Katten forbinder efterhånden kassen med noget behageligt og føler sig ikke så utryg ved at blive transporteret i den. Det kan lade sig gøre. Det betyder  ikke det store at have en transportkasse diskret stående fremme. Der er ikke den store forskel på at have en transportkasse, en papkasse eller en kattehule stående.

Flyvning
Skal katten ud at flyve, må man være sikker på, at transportkassen er flygodkendt og opfylder flyselskabernes krav. En del flyselskaber tillader at katten kommer med sin ejer ind i passagerkabinen, hvis transportkassen kan stå under sædet.

EU-pas
Husk, at kæledyr skal være i besiddelse af EU-pas, som fås hos enhver dyrlæge. Her kan man også få yderligere oplysninger om, hvad hvert enkelt EU-land kræver. Reglerne er lidt divergerende fra land til land. Undersøg det et godt stykke tid før en eventuel rejse.

Det er også vigtigt at vide, hvor i huset, transportkassen befinder sig. Der kan være tilfælde, hvor det skal gå lynende hurtigt med at få katten i kassen. For eksempel ved brand. Her nytter det ikke at transportkassen står i en støvet kælder

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: