Hop til indhold

Slagsmål

Vredt kattedyr fra antikken. Foto fra Glyptoteket

Vredt kattedyr fra antikken. Foto fra Glyptoteket

Rigtige alvorlige slagsmål mellem katte opstår, når de territoriale rettigheder skal afgøres i parringstiden, eller hvis to katte uventet mødes, og den ene ikke følger reglerne for almen kattehøflighed.

Psykologisk krigsførelse
De starter som regel med psykologisk krigsførelse. De stiller sig i truepositur med rejst pels og halerne pisker derudad.  De stirrer på hinanden og synger deres kampsange.

Vinder og taber
Ofte stopper fjendtlighederne her, når den ene erkender, at den anden er stærkere, og forsvinder så. Tit følger den vindende kat efter for at sikre sig, at taberen fordufter.

Men hvis taberen bliver fulgt til dørs til sin egen have, kan krigen starte igen. Der er intet bedre, når man er på eget territorium og føler sig mere sikker.

Regler
Hvis kattene ryger i totterne på hinanden, kan det gå meget voldsomt til. Slagsmålene foregår som regel efter særlige regler, hvor angreb og bid rettes mod skulder- og halsområdet. Her har hannerne en fordel, for i dette område har de en meget fortykket hud.

Indgriben
Det kan absolut IKKE anbefales at gribe fysisk ind i et katteslagsmål. Man vil helt sikkert blive hårdere kvæstet end katten, man forsøger at redde. Den mest effektive måde er at kaste vand på de stridende parter – bare en halv eller hel liter vand plejer at kunne køle stridshanerne ned.

Skader
Har ens kat været i slagsmål, men ikke ser specielt såret ud, er det en god ide, at forsigtigt at undersøge pelsen for at se, om der sidder klosplinter fra modstanderen. Disse kan give betændelse og bylder, og skal derfor fjernes. Er katten kommet  alvorligt til skade, er der kun en vej, og det er en tur til dyrlægen og få lappet krigshelten sammen.

Se også Kropsholdning

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: