Hop til indhold

Pelspleje – korthårskat

Normalt behøver en korthårskat ikke den store pelspleje, men gør det alligevel til en vane at frisere katten engang imellem. Dels nyder de fleste katte omsorgen, dels får man taget en del af de hår, der normalt lægger sig som nullermænd rundt omkring, eller som katten slikker i sig og kommer op igen som hårboller.

Kamme og børster
Man kan sagtens bruge en almindelig naturhårsbørste eller en ganske almindelig kam. En af fordelene ved friseringen er dels hyggestunden med katten, men man får også mere føling med, om der er hudforandringer, knuder, lopper, sår eller andet unormalt. Når man så alligevel er i gang, kan man lige tjekke ører, øjne og tænder efter.

Korthårskatten børstes med hårene. Hvis katten ikke er vant til at blive friseret, så lad seancen vare i kort tid, mens man roser den til skyerne. Afslut med en godbid. Efterhånden vil den også synes, det er hyggeligt.

Badning
En korthårskat plejer normalt ikke at skulle i bad, men der kan være situationer, hvor det kan blive nødvendigt. F.eks. har den været ude i en mudderpøl eller har været i nærkontakt med kemikalier.

Lad festen begynde
Det skal lige siges, at badning af en kat, der ikke er vant til det, ikke lige er en fest. Før badningen er der visse ting, der skal være på plads:

Sørg for, at der er et lunt sted, hvor katten kan blive tør i en fart. Læg eventuelt nogle håndklæder på en varm radiator, så de er klar til brug.

Katteshampooen skal være inden for rækkevidde.

Svamp, kam og børste skal også være klar.

Selv om katten normalt er en sød og nem kat, kan den mutere til et sekstenbenet uhyre, så det er bedst, hvis man er to personer om badningen.

Og en lille detalje: Det er klogt at klippe kattens kløer først.

Hvordan?
Fugt katten med en håndbruser eller sæt den i en balje og hæld vand over den. Det er bedre at vandet er lidt for varmt end for koldt. Katten må ikke komme til at fryse.

Begynd med benene og forsæt med kroppen. Husk at tale opmuntrende til den, og lad være med at ynke den. Lad også være med at grine af den, selvom det er fristende, for der er ikke et mere ynkeligt syn end en våd kat.

Pas på, at den ikke får vand i ører, næse og øjne, og husk at skylle rigtig godt efter.

Tørring
Tryk så meget vand af pelsen som muligt, og frottér den godt med de varme håndklæder og placer den lille helt et lunt sted. Når pelsen er næsten tør, børstes den godt igennem.

Freden skal genoprettes
Det kan godt være, at katten er sur et stykke tid, men det kan afhjælpes med nogle godbidder og lidt lækker mad.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: