Hop til indhold

Overvejelser inden anskaffelsen

Man bliver bundet når man anskaffer sig et kæledyr

Man bliver bundet når man anskaffer sig et kæledyr

Inden man anskaffer sig en kat, er der en hel del overvejelser. For det første må det aldrig være et impulskøb. Man skal gøre sig helt klart, hvad det er man går ind til. Først og fremmest skal hele husstanden være enige. Man skal være sikker på, at ingen lider af allergi over for katte.

Husregler
Man skal sikre sig, at det er lovligt at holde kat i ejendommen. Det kan være vanskeligt at skjule en forbudt kat, da de ynder at være i vindueskarme, og visse typer katte taler meget og højt. Det kan heller ikke undgås, at katten larmer, når den hopper op og ned fra reoler eller leger med en prop på et trægulv.

Tid
Man skal overveje meget nøje, om man har den fornødne tid til at passe en kat. Det er ikke kun en “ting”, der skal fodres og have skiftet bakke. Katten skal være en del af familielivet, og her skal man også lige tænke over, om man kan opfylde kattens behov i hele dens levetid. En kat bliver normalt 14 år, nogle endda meget ældre.

Økonomi
Man skal også overveje de økonomiske aspekter i anskaffelsen af en kat. Har man råd til den daglige pleje, fodring og dyrlægeudgifterne. De fleste familier tager på ferie engang imellem, og her skal man også sikre sig, at katten bliver passet på bedste og sikreste vis. Selvom man siger, at “katten squ’ er sin egen”, så kræver den en hel del, både fysisk, psykisk og socialt.

Katteadfærd
Det er en god ide at sætte sig ind i katteadfærd inden anskaffelsen. Der findes en hel del god litteratur på markedet, og her kan man også læse, om de forskellige typer katte og deres temperament.

Familiemedlem
Men har man først besluttet sig for at få en kat og indstillet på, at den kræver en del, venter der mange glæder (og også bekymringer) forude. For at være ven med en kat er noget af det bedste, der findes. De er kærlige, loyale , sjove og ikke til at undvære.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: