Hop til indhold

Leg

Ronja i legehjørnet. Foto: Egokat.dk

Ronja i legehjørnet. Foto: Egokat.dk

Det er vigtigt at aktivere sin kat. Dels af sociale grunde, dels for at styrke jagtinstinkterne, dels af helbredsmæssige grunde. Motion er godt, både for tobenede såvel for de firbenede.

Underværker
Lidt leg hver dag kan gøre underværker. Det kan være leg med en legetøjsmus, en prop, en sammenkrøllet cigaretpakke eller andet, der lige er ved hånden. Visse katte elsker at apportere ting, og det kræver jo ikke det store af ejeren, der bare kan blive siddende i sofaen og kaste genstandene, når de bliver returneret.

Legetøj
Man kan også tage en blomsterpind og fastgøre en snor, der har for eksempel en fjer for enden. Denne form for motion giver heller ikke sved på panden for ejeren. Man skal blot huske at gemme dette stykke legetøj væk efter brug, så katten ikke kommer til at kvæle sig selv.

Simple tricks
Man kan også forsøge at lære sin kat nogle simple tricks, såsom at sitte, dække og komme når man kalder. Det kræver tålmodighed og et smil på læben, men det kan lykkes.

For at lære katten at sitte, så tag en godbid og vis den til katten. Den vil uden tvivl hurtigt fokusere på lækkeriet. Før godbidden langsomt opad og lidt bagud over kattens hoved. Katten vil helt naturlig kigge op og bagud, og derved vil vægten vippes om på bagdelen, og vupti. Husk at sige sit samtidig med, og ros katten meget, når den endelig gør sitter.

Tålmodighed
Det kan godt være, det ikke lykkes i første forsøg, så bliv ikke skuffet. Det vigtigste er, at ejer og kat har det sjovt, mens man leger, og hvis katten ikke gider, så går den bare hovedrystende sin vej og finder på noget andet selv.

Opdragelse
Og når katten har lært at sitte, vil den uden tvivl åndet lettet op og tænke “Hold da op, nu har den tobenede endelig lært, at jeg skal have en godbid, når jeg sætter mig. Mennesker kan altså opdrages, det tager bare sin tid.”

One Comment

Trackbacks & Pingbacks

  1. Kommende verdensmester i bobslæde « egokat

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: