Hop til indhold

Den ældre kat

Ifølge Politikens bog om den sunde kat, svarer en 10-årig kat til et 56-årigt menneske, og fra da af svarer hvert katteår til fire menneskeår. Og når man er en aldrende kat, betyder det også svækket syn, færre kræfter og mindre bevægelighed, nedsat hørelse og stivhed.

Den med den nedsatte hørelse kan være lidt diffus. Ronja – for eksempel – har selektiv hørelse – og hun er kun i lømmelalderen.

Hvis ens kat er kommet op i årene, skal man begynde at tage lidt flere hensyn. Har katten besvær med at hoppe op på sit yndlingssted, må man sætte en mellemstation i form af en kasse eller en skammel.

Men når en kat begynder at ældes (med ynde, naturligvis), må man også tage hensyn til det. Det nytter ikke noget at blive sur, fordi der har været et lille uheld, eller at den ikke gider lege så meget, som før i tiden. Respekter den aldrende kat og dens behov. Husk, vi bliver jo alle sammen ældre.

Og når tiden kommer, hvor kattens værdighed, helbred eller psyke kommer i farezonen, må man som ansvarlig katte-ejer, tage den tungeste af alle beslutninger.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: