Hop til indhold

På eventyr

marts 24, 2018
Py - det var lidt af et eventyr

Py – det var lidt af et eventyr

I går var det åbenbart den store eventyrdag hos os på farmen.

Det hele starter med, at vi kommer kørende hjem fra en landtur, og jeg konstaterer, at vores høns (igen) har forvildet sig ind på naboens grund.

Men bevares, de kan godt finde hjem igen. Og manden konstaterede, at der var landet nogle fugle på marken. Måske var det endda sjældne fugle. Næ, såmænd ikke. Det var vores nye indiske løbeænder, Fætter Guf og Petra, der var på udflugt.

Eftersom de ikke lige kender stedet så godt, ville jeg gerne have dem ind på matriklen igen. Dette var de ikke helt med på. De var på tur og hyggede sig. Der var masser af mudder, de kunne snadre i.

Lidt senere fik jeg kvalificeret hjælp af en af vores naboers lille dreng til at få dem ind igen.

Petra og Fætter Guf på eventyr

Petra og Fætter Guf på eventyr

Senere på aftenen, hvor vi igen kommer hjem, åbner vi vores hoveddør, der består af både yder- og inderdør. Vi er meget opmærksomme på, hvor Ronja befinder sig bag døren. Men det glippede lidt i aftenskumringen.

Hun smuttede ud. Og ja, det måtte jo ske på et tidspunkt. Jeg ville dog have ønsket, at det ikke var en kold, våd og mørk dag. Men hun skulle også på eventyr.

Hun kom dog ikke så langt. Verdenen var langt større end hun forventede. Der var intet loft. Det blæste. Og måske var det farligt. Hun har jo kun set verdenen fra vinduet. Men hun vovede sig da helt hen til havelågen.

Og indrømmet, jeg var lidt i panik. Så jeg drønede bare ind i køkkenet for at finde en lækkerbidsken, som kunne lokke hende tilbage. Men hendes bedste ven fik da talt hende ind igen.

Resultatet af gårsdagens eventyrlyst er: Ronja har været hammertræt hele dagen og stort set sovet. Ænderne har fået smag for eventyr. Og hønsene er allevegne.

Men … til sommer – måske – hvis jeg tør, kommer Ronja ud igen. Denne gang med min accept …

 

From → Gamle indlæg

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: