Hop til indhold

Fruen er blevet vegetar

december 21, 2015
Måske Fruens måltider fremover skal komme fra grønthandleren ...

Måske Fruens måltider fremover skal komme fra grønthandleren …

Det er længe siden, Papfar sidst har skrevet her om sin frue. Men eftersom min er gået i hi, får han nu ordet:

Det må have været et anfald af momentan sindsyge. For jeg valgte at prøve noget nyt fra supermarkedets hylde med kattemad.

Et produkt, der ganske vist er forklædt som Fruens foretrukne aftenmåltid (sådan en pose med vådfoder). Men indholdet er noget anderledes end det ellers godkendte niveau for den sene service her i husstanden.

For jeg ved det jo ellers godt. Katte er vanedyr. Med stort V. Stort A. Og så fremdeles.

Fruen adskiller sig ikke synderligt fra andre katte på dette område. Bortset fra, hun kan få selv den mest stokkonservative til at ligne en ultraliberalist. I hvert fald når det gælder dagens to højdepunkter: Den tidlige og den sene servering.

Det skal nemlig være vådfoder. Begge måltider. Kiks duer kun til at stå imod, inden næste “rigtige” servering. Men Gud nåde og trøste mig, hvis der skulle begynde at være lavvande i en kikseskål – uagtet at et af hovedmåltiderne fortsat fordøjes.

Kiksene skal bare være der. Og i rigelige mængder. Om de skal fortæres eller ej. Men det er jo så en helt anden historie …

Tilbage til det, der animerede mig til dette indlæg. Nyt vådfoder. 100 gram i en lille pose. Med kød, fjerkræ eller fisk som hovedingrediens, suppleret med noget sovs/gele, der som regel bliver indtaget først.

For det første var nyvalget med gele. Sovs er ellers det klart foretrukne ifølge Fruens kræsne smagsløg. For det andet, og meget, meget værre, var det grøntsags-gele. Lavet af vederstyggeligheder som spinat og tomat.

Ting, der normalt ikke billiges af Fruen. Grøntsager er noget, der allerhøjst betragtes som egnet til menneskeføde. Selv om hun også her foretrækker, at jeg dinerer på noget for hende smagsvenligt, når det nu er hendes sure lod i livet at skulle agere mundskænk.

Et lod hun skam tager meget seriøst. Hvis ellers det drejer sig om kylling, fisk, kød osv. Smør går også an i en snæver vending, hvis hun kan få sneget sig ubemærket ind på en åben pakke.

Derfor var det med en ikke uanselig del hjertebanken, da første pose fra den nyindkøbte pakke skulle serveres. Alle de normale ritualer blev naturligvis fulgt til punkt og prikke.

Inklusive Fruens utålmodige trippen og alt end diskrete mislyde om, at sultedøden ville indfinde sig inden for faretruende kort tid, med mindre jeg speedede gevaldigt op.

Skålen med noget fisk i fine små stykker, garneret med rigelig mængder spinat-gele, blev serveret. Og jeg forlod skyndsomt Fruens spisestue, der af og til også finder anvendelse som husstandens køkken.

Og beredte mig på et ramaskrig. Og flere tanker om, at jeg måske burde have fundet plaster og jod frem på forhånd.

Men … stilhed. Eller det vil sige, faktisk var det alt andet end stilhed. Det var bare ikke lige den lyd, jeg havde forventet.

Jeg kunne høre smasken. Højlydt smasken. En smasken, der fortsatte ganske længe.

Smaskeriet stoppede, og en mere end selvtilfreds Frue kom spankulerende, for lige at slå mave nogle minutter i en vindueskarm. Inden det var tid til anden ombæring og yderligere højlydt smasken.

Da Fruen kort tid senere var klar til at indtage tredje ombæring, var det dog ikke smasken, der kunne høres fra Fruens spisestue. Det var et overordentligt misfornøjet vræl …

Der var ikke mere spinat-gele. Kun det der “kedelige” fisk. Så Fruen mente, at der godt kunne serveres en ny portion, når nu det der grøntsags-noget smagte så smukt.

Næste aften gentog vi successen. Blot denne gang med en omgang kød og fugl i tomat-gele. Og så fremdeles.

Med andre ord, eller for at gøre denne historie meget kort, så er Fruen sprunget ud som praktiserende vegetar.

I hvert fald i det små. Og kun når det kommer fra ovennævnte poser. Træerne vokser jo ikke ind i himlen, når man har kat. Vel?

Med venlig hilsen

Papfar (og smagsdommeren Picto)

From → Gamle indlæg

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: