Hop til indhold

3. advent

december 14, 2014
Hmm - hvad mere kan jeg opdrage den tobenede til?

Hmm – hvad mere kan jeg opdrage den tobenede til?

Så varer det ikke så længe, før det er juleaften og fred være med det. Hele læsset har ligget på Papfars skuldre. Han har købt ind og alting, så det hele er lige til at gå til. Hvilket jeg er dybt taknemmelig for.

Ronja har været i lidt pjat-humør i den sidste uges tid. Hun har rent faktisk været ude af tæpper og dyner og deltaget aktivt i at lege og generelt være irriterende.

Kosteskab
Vi har en gennemgående diskussion herhjemme, og det drejer sig om mit høje kosteskab i køkkenet. Det er vanvittigt interessant for hende – nok mest fordi hun ikke må komme derop.

Vi har haft lidt alvorlige samtaler på det sidste om netop dette kosteskab. Jeg kan se på hende, når hun lægger op til at tage det store spring, og jeg stiller mig imellem. Sådan lidt uroligt, for jeg skal jo ikke agere stige for hende.

Junkfood
Men hun ignorerer mig totalt. Og her fik jeg den mest upædagogiske ide. Jeg gav hende en platte af hendes yndlings junkfood. Og det virker.

Hun blev helt distraheret og gik i gang med at spise denne uventede godbid.

Desværre har hun en hukommelse som en elefant. Så nu prøver hun hele tiden at hoppe op på skabet – i håbet om en ekstra godbid.

Pavlov
Tja … Pavlov beviste det jo med sine berømte forsøg med hunde med klassisk betinging – men det virker også ganske godt på tobenede.
Og jeg hoppede lige i fælden med begge ben.

From → Gamle indlæg

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: