Hop til indhold

En pose granulerede knogler

oktober 4, 2014

 

Det var jo blot et hint ...

Det var jo blot et hint …

Jeg holder uendelig meget af Ronja. Ingen tvivl om det. Selvom hun kan drive mig til vanvid og ud over den yderste kant – lige der hvor afgrunden kun kan være frelse fra vanviddets rand.

Men hun er i bund og grund blevet en sød, rar og næsten omgængelig firbenet ven. Og hun siger vel, det samme om mig. At jeg er blevet rar, nem og en ganske velvillig og lydig tobenet ven.

Sprungen pære
Pæren i mit soveværelse er desværre sprunget, så jeg har ikke lys derinde. Og jeg glemmer hver gang at at købe en pære. Eller jo, jeg har bare købt de forkerte, så jeg har stadig intet lys. Intet problem for mig. Tvært imod: Jeg ser ikke rodet eller andet derinde. Men jeg ved hvor sengen er.

Sengetid
Forleden aften, hvor fruen og jeg skulle i seng, var hun lidt forbeholdende. Hun sprang ikke direkte ind i den mørke hule men ventede pænt på at det var mig, der bare kastede mig ind i sengen og gøre krav på en dyne. Meget usædvanligt at hun bare blev i entreen.

Allerede her skulle jeg blive bare en lille bitte smule mistænksom.

Knogler
Men jeg kastede mig med vellyst ned i min seng og mine dyner. Og jeg landede på noget, der nærmest føltes som en pose granulerede knogler. Det knasede og støvede under mig. Overfladen var kold og klam.

Der gik mange tanker igennem mig i det splitsekund. Fra jeg landede til jeg kom op på benene igen og fandt ud at, hvad pokker det var jeg delte seng med.

Sikker afstand
Det viste sig, at Ronja, det kære firbenede væsen, havde slæbt en næsten tom plastikpose med kattegrus op i sengen.

Jeg kan godt forstå, hun holdt sig på sikker afstand. Siddende på spring mellem døren og sengen. Indtil hun fandt hun af min reaktion. Jeg var ikke så glad. Så hun ventede behørigt til jeg havde fjernet posen. Raset lidt ud. Rystet støvet væk fra sengen og dynen.

Og jeg forstår udmærket godt, hvad det her her betød:

“Jeg vil gerne  – meget – gerne – have ordnet min kattebakke.

Og det fik hun …

 

 

 

 

From → Gamle indlæg

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: