Hop til indhold

Faste pladser

maj 25, 2013
Søg og du skal finde ... Måske

Søg og du skal finde … Måske

Når jeg kommer hjem, og har hilst på fruen og spurgt til hendes dag, lægger jeg altid mine nøgler og mit buskort det samme sted. Det er ren rutine.

Masser af tid
Det havde jeg også gjort i onsdags. Jeg skulle om torsdagen drikke morgenkaffe hos min mor og videre derfra til et møde i byen. Men jeg havde jo masser af tid.

Min rygsæk var pakket med de ting, jeg skulle bruge. Så jeg havde oceaner af tid torsdag morgen, før jeg skulle med bussen. Jeg havde tid til kaffe, til at ordne mails, til et lille spil og til at læse aviserne på nettet.

Buskort
Tiden nærmede sig afgang, og her så jeg at buskortet manglede. Nøglerne lå, hvor de plejer. Men buskortet var der ikke. Jeg rodede hele bordet igennem. Intet buskort.

Ikke mig
Jeg kiggede over på Ronja. Hun stjæler jo alt, hvad der kan stjæles. Men hun har dog aldrig rørt buskortet. Hun kiggede på mig med et bestemt blik i øjet: “Jeg har ikke taget noget. Det er dig, der er et rodehovede”. Hvorefter hun vendte sig om og sov videre.

Jeg kiggede på computerbordet. I køkkenet. I køleskabet. I skraldespanden. Stadig intet buskort. Og tiden nærmede sig med hastige tik-tak til busafgang.

Klippekort
Jeg måtte så bruge et klippekort, hvilket irriterede mig grænseløst. Når jeg lige havde fornyet buskortet. Og hele dagen kværnede det bare i mit hoved: “Hvor katten er buskortet”.

Eftersøgning
Da jeg atter kom hjem, startede eftersøgningen igen. Alt blev gennemgået, og med en meget interesseret følgesvend i form af Ronja, der syntes, det var vanvittigt morsomt at se mig ligge og rode rundt på gulvet under sofaen.

At tænke
Til sidst satte jeg mig op i sofaen. Tog en smøg. Slappede af og begyndte at tænke som Ronja. Jeg var overbevist om, at det var Ronja der var synderen.

Hvor er det, Ronja gemmer sine mest dyrebare tyvekoster? Jeg kender to steder: Under gulvtæppet og i kattebakken.

Gevinst
Der lå intet under gulvtæppet – andet end et par neglefile og to 2-kroner.

Men der var gevinst i kattebakken. Et styk snasket buskort, der var gravet ned i gruset.

Nu blev det vasket og sprittet af – og jeg har lært en ting: Buskortet skal blive i jakkelommen. Så er der en ting mindre, hun kan stjæle.

From → Gamle indlæg

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: