Hop til indhold

Sidste påskedag

april 9, 2012
Lidt forår blev det da til i påsken

Lidt forår blev det da til i påsken

Det har været et lidt spøjst påskevejr i år. Ronja har haft travlt med at nyde en enkelt solstråle den ene dag for at fange snefnug den næste dag.

Snefnug
Hun er god til at fange snefnug – gennem vinduet. Det er alle de andre indendørskatte på den anden side af vejen også.

Det er skægt at se denne pantomine i hvert tredje vindue, hvor katte danser på bagbenene og er de store jægere – stadig gennem vinduesglas.

Skuffer
Det er også lykkes for Ronja at regne ud, hvordan hun åbner skufferne på det nye bord . Jeg har så sat Politikens Nudansk Leksikon, der vejer noget nær et halvt ton, foran skufferne. Men det digre værk skubber hun bare væk og får åbnet skufferne alligevel.

Så det kan være jeg udvider bogsamlingen foran bordet med endnu en murstensroman – Winston Churchills ultimative biografi. Det ser jo også meget intellektuelt ud at have disse bøger fremme til offentlige skue – måske skulle jeg lige kaste Lærebog i tibetansk ind i puljen?

Men nu hvor hun har knækket nødden med at åbne skufferne, er de ikke nær så spændende mere. Og forhåbentligt varer det ikke længe, før jeg kan fjerne bøgerne igen.

Lampe
Men så finder hun jo nok på noget andet spændende og interessant. En af de få ting, hun stadig kan muntre sig med, og som hun ved, jeg bliver lidt irriteret over, er min spisebordslampe.

Det er en smuk glaslampe med en lillebitte halogenpære i. Denne lillebitte pære ynder hun forsigtigt at pille ud. Hun sidder på bagdelen og bruger forpoterne til at lirke pæren ud. Sådan nærmest lidt chimpanse-agtigt.

Mærkeligt nok går den ikke i stykker. Det er først, når jeg forsøger at sætte den i igen, at den kvases. Men man skal også have meget små fingre for at håndtere det skidt.

Men den udfordring er hun endnu ikke blevet træt af – på tredje år. På et eller andet tidspunkt skifter jeg lampen ud. (eller katten – hvem ved?

Reklamer

From → Gamle indlæg

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: