Hop til indhold

At vågne på gyngende grund

marts 28, 2012
Skulle nok ikke have drukket den sidste Bailey

Skulle nok ikke have drukket den sidste Bailey

Som jeg har nævnt før, så sover Ronja, når hun virkelig sover igennem. Hun har slået samtlige synapser fra.
Efter en lang træls dag, hvor hun havde været i topgear stort set hele dagen, kun afbrudt af powernaps og små slumreanfald, var hun gået tidligt i seng.

Og alt åndede fred og ro i stuen. Det var som om luften stadig vibrerende efter hendes hyperaktive dag og stilheden var massiv.

Da jeg gik i seng, lå Ronja spredt ud over hele dynen. Hun havde ikke engang haft kræfter til at grave sig ind under dynerne – det stakkels pus.

Men jeg fik forsigtigt kantet mig ind under dynen og trukket både kat og dyne over mig. Hun sov stadig dybt og inderligt. Jeg tror såmænd ikke, at jeg behøver at være så forsigtig. Men alligevel …

Opvågning
På et tidspunkt vågnede hun op, stadig liggende på min brystkasse og hun må have følt sig en anelse på gyngende grund, for hun startede med et afsindigt vræl, som om hun var dybt forundret over, hvad pokker, det var hun havde slæbt med ind i seng og nu lå på.

Hendes ånde lugtede af helvedets svovlgasser og gav mig associationer til en ferietur for mange år siden til Etna. Da Ronja efter et stykke tid var kommet helt op til overfladen og konkluderet, hvor hun var, kunne hun ikke helt bestemme sig for, hvor hun ville være.

De svære valg
Det er også svære valg, katte har. Det må være ufatteligt svært at skulle tage stilling til, om man skal sove i sofaen, i sengen, i vinduet eller et helt fjerde sted. Disse valg skal jo tages og op til flere gange om dagen og natten.

Et hårdt liv vi udsætter vores indendørskatte for.

Beslutning
Men Ronja besluttede sig for langt om længe at daffe ind i stuen. Jeg var nu lysvågen, så jeg daffede med. Jeg kan alligevel ikke falde i søvn igen, når jeg først er vågen.

Men blikket Ronja sendte mig, var ikke til at tage fejl af: “Hej makker, du bliver bare, hvor du selv har smidt dig. Og det er i soveværelset. Stuen er min. Jeg vil have fred.”.

Enighed
Vi blev enige om, at jeg ikke tændte lyset ved sofaen, men bare satte mig ved computeren og hvis jeg tastede forsigtigt og ikke hamrede i tastaturet fik jeg lov til at blive i stuen.

Storsindet. Ædelmodigt. Det er en god kat, jeg har. Hun giver mig lov til at være oppe om natten.

From → Gamle indlæg

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: